16 februari, 2021

ÅRETS SÄLJARE 2020

Varje år i januari utvärderar vi året som gått och nominerar säljare som visat extra engagemang under senaste året. Vi utser sen "Årets Säljare".

I år vann följande fyra säljare med motiveringen att de visar stort engagemang för sin försäljning. De säljer ofta slut, har en hög upplaga och ökar även sin upplaga kontinuerligt. De är sällan lediga och vi behöver aldrig oroa oss för deras returrapportering. Dessa 4 är 2020 års stjärnor!

Ester Strand, säljare i Dösjebro. Varit säljare på Tidningsförsäljningen sen 2018!

Axel & Alfred Brodén, säljare i Nol. Varit säljare på Tidningsförsäljningen sen 2015!

En säljare i Högsäter!

Nedan kan ni läsa lite mer om Årets säljare och även ta del av deras tips!
Ester Strand

Ester hittade jobbet som Tidningsförsäljare genom att:

"Jag var på jakt efter ett helgjobb för att tjäna pengar för att kunna köpa en moped. Jag fick höra talas om Säljtidningar när en kille i min klass berättade att han arbetade som tidningsförsäljare och blev nyfiken direkt".

Det svåraste när Ester började som Tidningsförsäljare tyckte hon var att:

"Det svåraste var att skapa ett smidigt och bra system med rutiner innan, under och efter min säljrunda. Till en början var det en hel del att hålla reda på med växelkassa, Swish, returrapportering och att skapa en fast säljrunda med mina stamkunder".

Vi frågade även Ester vad det roligaste med att vara Tidningsförsäljare var, Ester svarade då:

Det roligaste har varit att känna att jag har utvecklas, både inom rollen som tidningsförsäljare och personligen.

Jag började med 15 huvudtidningar och 5 magasin och kunde öka min upplaga ganska fort. Nu har jag alltid 42 huvudtidningar och 10 magasin.

Jag tycker det är roligt att komma ut varje helg och träffa människor och under mina tre år som säljare har jag och mina stamkunder börjat lära känna varandra allt bättre. Det har gjort att jag har breddat mitt kontaktnät i byn där jag bor vilket gynnat mig massor. Vissa har jag lärt känna lite extra bra vilket lett till nya möjligheter, jag har både passat barn och rastat hundar hos några av mina stamkunder.

Jag har också fått goda erfarenheter av att hantera pengar och att ta mycket eget ansvar i kontakten med mina kunder vilket jag tror är nyttigt inför framtiden.

Esters bästa säljtips är:

Det är viktigt att vara noga med att ta ansvar och ha koll på sin försäljning. Till en början kan det vara mycket att hålla reda på men det blir väldigt mycket enklare om man gör det till en vana direkt.

Jag håller koll på mina kunder som betalar för sin tidning i förväg samt de pengar jag får in och tjänar genom att fylla i olika dokument med tabeller efter varje säljrunda. På så sätt kan jag enkelt se till att mina kunder får tidningarna som de har betalat för och jämföra min inkomst med tidigare veckor.

Ett tips för att lätt komma igång som tidningsförsäljare är att använda Säljappen. Jag är väldigt glad att jag var noga med att fylla i varje ny kund i Säljappen under mina första säljrundor. På så sätt fick jag snabbt och enkelt en överblick över vilka dörrar jag knackat på och vilka jag hade kvar.
Efter någon månad hade jag skapat en fast säljrunda som jag sedan lärde mig utantill.

Mitt allra enklaste tips att alltid le och vara glad under säljrundan. Att göra någon annan glad gör att man själv blir gladare och dessutom kan det ge lite extra klirr i kassan!

Ester skulle ge Tidningsförsäljningen 4/5 i betyg.

Vi tackar Ester för dessa fina svar på våra frågor!

Axel & Alfred Brodén

Axel & Alfred hittade jobbet som Tidningsförsäljare genom att:

Deras syster sålde innan dem, Axel & Alfred blev då intresserade och sökte sig till Tidningsförsäljningen.

Det svåraste när Axel & Alfred började som Tidningsförsäljare tyckte de var att,

Komma ihåg alla stamkunder, vilka som var intresserade att köpa gång per gång. Det var det svåraste innan man lärde sig sina rundor.

Vi frågade även Axel & Alfred vad det roligaste med att vara Tidningsförsäljare var, de svarade då:

Att det roligaste med att vara säljare är att kunna tjäna egna pengar som man får ta ansvar över.

Axel & Alfreds bästa säljtips är:

Trevligt bemötande mot kunderna och att våga prata med dem, samt att anstränga sig för att hitta stamkunderna som köper varje vecka.


Axel & Alfred skulle ge Tidningsförsäljningen 5/5!


Vi tackar för Er dessa fina svar på våra frågor!

Sälj tidningar och tjäna dina egna pengar!

Kvällstidningen Expressen AB består av titlarna Expressen, GT och Kvällsposten. Vi har jobbat med tidningsförsäljning i över 100 år. Varje lördag och söndag har vi hundratals ungdomar runt om i Sverige som går ut för att sälja tidningar direkt till sina kunder. Kanske vill du sälja du med? 
KOM IGÅNG!

Kvällstidningen Expressen AB
Kungstorget 2, 40126 Göteborg.

expsaljare@expressen.se
Telefontid tisdagar: 14-16
Telefon:
031-7259241 
031-7259242
031-7259243

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram